您现在的位置:童秀网小学教育网小学英语二年级英语学习2017年小学二年级上册期末英语复习试卷及答案6

2017年小学二年级上册期末英语复习试卷及答案6

05-23 01:06:38| http://www.silverlorgen.com |二年级英语学习|人气:362
2017年小学二年级上册期末英语复习试卷及答案6二年级英语学习,
p>

2009-2010年小学二年级上册期末英语复习试卷6及答案

PRACTICE 6

Vocabulary (15 marks)

Choose the most suitable answer and write its number in the brackets provided. (15*1=15 marks)

 

( ) 1. When the canoe __________, the boys swam a shore.

       A. leaked        B. turned         C. capsized         D. flipped

( ) 2. The fairy has a magic __________ that can turn naughty children into

       lizards.

       A. stick         B. rod            C. rope             D. wand

( ) 3. Mr Lee gave a _________ to the child who returned his wallet.

       A. reward        B. money          C. change           D. receipt

( ) 4. Edmond has to get his parents' _________ to go to Australia.

       A. permission    B. request        C. ask              D. instruction

( ) 5. We ran for __________ when it started to drizzle.

       A. protection    B. shelter        C. safety           D. closure

( ) 6. Father was so sleepy that he ________ off as mother was talking to him.

       A. dozed         B. slipped        C. seeped           D. gushed

( ) 7. Brandon groaned in __________ when he fell down.

       A. pain          B. glee           C. joy              D. jealousy

( ) 8. Natalie records her dreams in her __________.

       A. newspapers    B. calendar       C. journal          D. register

( ) 9. Kenny owns a _________ of ship.

       A. flock         B. fleet          C. troupe           D. box

( ) 10. Mother wears _________ to the market.

        A. heels        B. pumps          C. slippers         D. boots

( ) 11. Most swimmers wear _________ when they are in the water.

        A. goggles      B. spectacles     C. clips            D. ribbons

( ) 12. We take dinner in the/at __________.

        A. morning      B. afternoon      C. evening          D. midnight

( ) 13. Elephants can be trained easily as they have good __________.

        A. hearing      B. memory         C. eyesight         D. sense

( ) 14. The _________ at the soccer match cheered loudly when their team scored 

        a goal.

        A. audience     B. people         C. students         D. spectators

( ) 15. Jenny has been ___________ of the crime she was accused of.

        A. quit         B. acquitted      C. released         D. relieved

 

Grammar (38 marks)

Underline the correct word in each of the brackets. (14*1=14 marks)

 

16. Tim and Joe are ( go, goes, going ) to the library together.

17. I cannot decide ( between, among, along ) buying the blue cap or the black

    one.

18. Josh needs to ( put, puts, putting ) in more effort to do well.

19. I can ( smell, smells, smelling ) the fragrance mother is wearing.

20. Mr Tan told ( her, its, his ) daughter, "Don't forget your umbrella."

21. My uncle from Penang ( is, are, am ) visiting us this Friday.

22. Jamie is ( look, looks, looking ) forward to the party.

23. You have grown so much ( tall, taller, tallest )  within a month!

24. ( What, Where, Who ) are you doing, Jack?

25. The workers ( is, are, have ) building the house now.

26. My brother and sister ( is, are, has ) from this school.

27. Mrs Foo baked ( any, many, much ) cookies for her family.

28. I heard the baby ( cries, cried, crying ) just now.

29. My puppy, Rum, ( is, are, has ) very mischievous.

30. I ( is, am, are ) so happy to see you again.

 

Rearrange the words to form correct sentences and end each sentence with a full-stop. (5*2 = 10 marks)

 

31. favourite    My    is a     toy      aeroplane      model

    ______________________________________________________________________

    ______________________________________________________________________

32. interesting      Father     every    tells us      stories     night

    ______________________________________________________________________

    ______________________________________________________________________

33. rang    and     The doorbell     the girls     to the    rushed   door

    ______________________________________________________________________

    ______________________________________________________________________

34. go    for    They    overseas     a year      holiday     once

    ______________________________________________________________________

    ______________________________________________________________________

35. is    of    The child     always    a lot    asking     questions

    ______________________________________________________________________

    ______________________________________________________________________

 

Vocabulary Cloze (14 marks)

Fill in the blanks with the correct words from the box.

 

floor

open

feeling

appeared

horrible

creature

around

loneliness

dream

aimed

screamed

holding

rushed

invited

 

 

 

 

     Terence felt the (36) _________ below him shake as he looked (37) _________ the empty room. (38) __________ crept into him. Suddenly the door was flung (39) __________. A strange looking (40) __________, wearing a luminous red outfit, (41) __________ at the doorway. It was (42) _________ a gun. Instead of (43) __________ frightened, Terence was happy that he had company. He (44) _________ towards the alien and (45) ___________ his new found friend into the room. The creature gave a (46) __________ laugh and (47) ___________ its gun at Terence. Terence (48) __________ and woke up from his (49) __________.

 

Comprehension MCQ (12 marks)

Read the passage carefully. Then choose the correct answer and write its number (A,B,C or D) in the brackets.

 

     Cheetahs are big cats. They are often seen in small groups on the grassy plains that are their home. As they are the fastest runners of all animals, they are able to hunt in the day time. They can achieve 100 kilometers per hour to catch their prey. However, they cannot keep this speed for long. The average chase lasts for less than half a minute. Cheetahs usually hunt small antelopes or the young of some larger species. A cheetah's claws are blunt. Its method of killing is to knock the prey off balance and then strangle it. They are messy eaters and often lick the blood off each other's face after feeding. Cheetahs are now becoming very rare in many places.

 

( ) 50. The Cheetah is often seen ____________.

        A. alone 

        B. with other cheetahs

        C. running very fast

        D. running very clumsily

( ) 51. Cheetahs are able to hunt in the day because ___________.

        A. they are often in groups

        B. their claws are sharp

        C. they run faster than all the other animals

        D. they run slowly

( ) 52. The cheetahs can keep at their speed for __________.

        A. a long time 

        B. a short time

        C. as long as they want to

        D. as long as the prey is running

( ) 53. The cheetahs chase their prey for an average length of ________.

        A. one minute

        B. more than one minute

        C. less than one minute 

        D. two mintues

( ) 54. Cheetahs are messy eaters because __________.

        A. they strangle their prays

        B. their claws are blunt

        C. there is often blood on their face after eating

        D. they always lick each other

( ) 55. Cheetahs live __________.

        A. in the desert

        B. in the countryside

        C. on the grassy plains

        D. in the fields

 

Comprehension OE (14 marks)

Read the passage carefully and answer the questions that follow.

 

      Some houses were on fire. Several fire-engines raced to the scene. The firemen set up their equipment very quickly and fought the fiercely burning fire. As it was windy, the flames soon spread to the nearby houses. Within a short time, the thick black smoke rose and covered the neighbourhood and darkened the sky. The bright blaze was frightenig. Children screamed. The adults moved them hurriedly to safety. When the fire was put out, the houses had been completely destroyed. The firemen looked through the remains to ensure that nobody had been killed by the fire. Finally, they sprayed the entire area with water.

 

56. Why were there several fire-engines at the scene?

    ___________________________________________________________________________

57. How did the flames spread to the nearby houses?

    ___________________________________________________________________________

58. Why was the sky dark?

    ___________________________________________________________________________

59. Why did the children scream?

    ___________________________________________________________________________

60. What did the adults do?

    ___________________________________________________________________________

61. What happened when the fire was put off?

    ___________________________________________________________________________

62. Why did the firemen look through the remains?

    ___________________________________________________________________________

 

Guided Writing (20 marks)

Write a story based on the pictures below. You may use the words and phrases in the box.

 

The Pickpocket

 

 

crowded

wallet

gave chase

caught

shopping complex

choosinga a tie

disappeared into the crowd

security guards

 

 

 

   

    ____________________________________________________________________________

    ____________________________________________________________________________

    ____________________________________________________________________________

    ____________________________________________________________________________

    ____________________________________________________________________________

    ____________________________________________________________________________

    ____________________________________________________________________________

    ____________________________________________________________________________

    ____________________________________________________________________________

 小学英语,答案在下页,

/strong>

ANSWERS

Primary 2 English

Practice 6

1. C

2. D

3. A

4. A

5. B

6. A

7. A

8. C

9. B

10. C

11. A

12. C

13. B

14. D

15. B

 

16. going

17. between

18. put

19. smell

20. his

21. is

22. looking

23. taller

24. What

25. are

26. are

27. many

28. crying

29. is

30. am

 

31. My favourite toy is a model aeroplane.

32. Father tells us interesting stories every night.

33. The doorbell rang and the girls rushed to the door.

34. They go overseas for holiday once a year.

35. The child is always asking a lot of questions.

 

36. floor

37. around

38. Loneliness

39. open

40. creature

41. appeared

42. holding

43. feeling

44. rushed

45. invited

46. horrible

47. aimed

48. screamed

49. dream

 

 

50. B

51. C

52. B

53. C

54. C

55. C

 

56. It was because some houses were on fire.

57. The wind helped spread the flames to the nearby houses.

58. The thick black smoke rose and darkened the sky.

59. They were frightened by the fire.

60. They moved the children to safety.

61. The houses had been completely destroyed.

62. The firemen looked through the remains to ensure that nobody had been killed

    by the fire.

 

 

WORD文档下载

关键字: 二年级英语学习,二年级英语知识,小学英语学习方法   英语复习